За Нас Услуги Изделия за бита Паметници Контакти
 
каменна склуптура, колона с фирмен плакет
плот баня, уникална каменна мивка, извит каменен бар-плот
   

Изделия от варовик

Извършваме направа и монтаж с качество и срок на:

  - стъпала
  - подпрозоречни первази
  - облицовка на подове и фасади
  - барплотове
  - плотове за кухня и баня

Паметници

Човек веднъж се ражда и умира. С делата си той остава да живее в нашите спомени. Овековечете паметта на вашите близки, ползвайки нашите услуги. Фирма "ДИМИ 91 Мрамор и гранит" ООД предлага:

  - изработка на всякакъв вид надгробни паметници от гранит, мрамор,
    варовик
  - консултации и проектиране на цялостното оформление на гроба
  - безплатен превоз и монтаж
  - снимки: рисувани върху черен гранит, обикновенни, цветни и различни
    по размери
  - склуптори

Фирмата има цех специализиран за производство на надгробни плочи / паметници /. Работим с качествени материали - мрамор, гранит, варовик вносни и български. Най-различни модели на паметници проектирани и изработени по идеи на клиента и консултирани от наши специалисти.

Разполагаме с песъкоструйка за прецизно изработвнае на надписи и декорации върху паметника, направа на склуптори, рисувани снимки върху черен гранит, керамични снимки с всякаква форма - цветни и чернобели.

Фирмата разполага със:

  - складова база с наличен материал: гранит, мрамор, варовик
  - техника и машини за рязане, полиране и обработка на материала
  - авто база с кран, самосвал и малогабаритни камиони, чрез нея
    осигуряваме безплатно извозване на желаните от клиента изделия

Работим в рамките на цялата страна.

Малко полезна информация за варовика:

Знаете ли че варовикът е бяла седиментна скала , съставена предимно от калциев карбонат. В зависимост от произхода си варовиците могат да бъдат хемогенни (утаени по химичен път), биогенни (изградени предимно от останки на организми - фито- и зоопланктон, черупки, скелетни частици и др.) и кластични (изградени от преотложени парчета варовик).

Факт е че варовикът е една от най-широко използваните в строителството скали. Интересно е че освен в естествен вид, варовика се използва за промишлено производство на негасена вар, въглероден диоксид, калцирана сода. Също така се добавя и при производството на чугун от кисели руди.

Любопитно е че при загряване до 50 градуса по Целзий на „твърди” води с високо съдържание на варовик (като тази в Североизточна България), варовикът в тях се отлага по водоносещите части. Тези отлагания са известни като "Котлен камък" или "накип". Това води до износване, стесняване на пропускащите течения и запушването им. Ако не се ползва за питейни нужди, водата може да се третира с препарати за понижаване на съдържанието на калциев карбонат.

 
Created by: AlinaDesign | Карта на сайта